Брат и сестра остават на улицата, след като с изненада научават, че родният им дом е преподаден няколко пъти от непознати. На финала багер влиза в имота им и разрушава къщата.

„Дошлите да разрушат къщата ни нямаха нито изпълнителен лист, нито имаше предупреждение преди това. Рано сутринта ни се обадиха съседи. След това дойде багера. Не успяхме дори да извадим имуществото ни. Останахме без никакви спомени.”, споделиха Кръстьо и Антония Попови в „Тази сутрин”.

Как се стига до това?

„Откраднаха ни подписите преди осем години”, твърдят братът и сестрата. Тогава в наследствената им къща идват мъж и жена, които се представят за служители от общината, извършващи актуализация на имота. Показали папки със скици и квадратура. Поискали Кръстьо и Антоанета да се подпишат, че данните отговарят на истината. Те го направили.

„Схемата е да се изготви предварителен договор за покупко-продажба на имот, върху който да положат вашите подписи и имена, изписани от нас на ръка. След това те завеждат дело срещу нас в съда, че не сме се явили пред нотариус, за да се финализира договорът. С исковата молба желаят съда да обяви продажбата за осъществена, като предварителният договор се счита за окончателен. Това се случи и с нас след осем години дела”, разказаха двамата.

Според документ от 2011 г. Попови продават имота от 336 квадратни метра срещу 180 хиляди лева. Получили парите в брой.

Какво още разказаха двамата за случилото се, вижте във видеото.