Хората от блок 16 в Самоков живеят без вода от повече от година. Въпреки редица подадени сигнали и жалби до ВиК-Самоков, както и до централния офис на дружествотo, проблемът все още не е решен. 

Жителите разказват, че от 5-ти до 8-ми етаж в блока нямат вода през по-голямата част от времето - особено през почивните дни или след 18 ч. Налага им се да пускат пералня или бойлер през нощта. Някои слизат до мазето, за да напълнят вода за четиричленните си семейства. 

Хора от по-ниските етажи също коментираха, че налягането на водата е изключително слабо, а това затруднява всички домакински дейности.

Йордан Тонев от вход "А" на блока разказа за всички жалби, които е подал през последната година. По думите му от ВиК постоянно са ги препращали, спрели са да вдигат телефона, когато осъзнали за какво ги търсят.

Венцислав Тодоров, управител на ВиК-Самоков, заяви, че г-н Тонев го е потърсил за помощ едва преди месец. Той коментира материалите, от които са изградени тръбите, които захранват блока, и разказа, че три пъти експерти са посещавали жилищния блок. Те предполагат, че има скрит теч, който причинява слабото налягане на водната струя.

Тодоров заяви, че вече е закупен нов кран, който ще бъде сменен по-късно днес. Предполага се, че той е причината за липсата на вода в блока.

Очаквайте развитие по случая!