19-годишният Стефан Трайков, футболист на „Добруджа 1919“ и на националния младежки отбор, е намушкан в Добрич, съобщиха от полицията в града.

Нападението е извършено на 12 октомври на спирка в Добрич. 19-годишният младеж е открит от екипа на Спешна помощ с прободна рана в областта на ребрата. 

Транспортиран е по спешност в болница „Св. Марина" във Варна със съмнения за перфорация на бял дроб. Пострадалият вече е в стабилно състояние.

 

За нападението са задържани двама мъже – на 23 г. и на 30 г. Единият е познат на МВР, а по-възрастният е криминално проявен. Осъжданият се е опитал да се укрие, но е арестуван на 14 октомври.

На двамата извършители са повдигнати обвинения, а материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

„Призоваваме за най-строги наказания за извършителите на този опит за убийство! Призоваваме институциите да се събудят и да спрат да си затварят очите за ежевечерните сбирки на различни "рейсъри", пияни и дишащи балони (а и не само) пред Стоматологията, за които целия град знае! Нека този тормоз бъде спрян, нека Добрич да не става все по-страшен за нашите деца!“, призовават от фен клуба на „Добруджа 1919“, написаха от фенклуба на „Добруджа 1919“.

Снимка: btvnovinite.bg

Обвиняемите твърдят, че са били провокирани от 19-годишния младеж с обиди, каза пред bTV Даниел Илиев, говорител на Районна прокуратура-Добрич.

Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase

Последвайте btvnovinite.bg във VIBER

Последвайте btvnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте btvnovinite.bg във FACEBOOK