Довечера е 13-ото издание на "Българската Коледа". Благотворителният концерт е под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев и ще се излъчи по bTV от 20 чaса. Темата е "Да помогнем на децата в реанимация". 

На сцената на Народния театър ще се качат Орлин Павлов, "Фондацията", Михаела Филева, Орлин Горанов, Веселин Маринов, Графа, Миро, Нина Николина, Криско, Поли Генова и група "ЛаТиДа", „Бон-Бон" и Рафи.

За да изразят личната си подкрепа към изпадналите в беда деца и техните семейства, в "Българската Коледа" участие ще вземат Силвия Лулчева, Руслан Мъйнов, Любо Нейков,  Мариана Векилска, Димитър Рачков и Мария Игнатова, Део и Камен Воденичаров, Яна Маринова и Деси Бакърджиева и параолимпиецът Михаил Христов.

Всички те се ангажират да насочат вниманието към нужда от подпомагане за диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия и рехабилитация на децата, преминали през реанимация и интензивна терапия, следствие от злополуки, тежки заболявания или рисково раждане.

Тази година целта е да се осигури нова високотехнологична апаратура за диагностика, мониториране, подпомагане на различни функции на организма на най-малките.