Деца танцуват кючек в класна стая, пред погледа на учителя. Действието се развива в училище „Васил Левски" в град Вълчи дол и е записано на клип. Видеото ни беше изпратено от зрител в рубриката "Аз репортерът".

Действието се развива в края на миналия месец. От ръководството на училището са категорични, че децата танцуват в голямото междучасие, а не по време на учебен час.

„Имаме дни на талантите. С класната си ръководителка са обсъждали какъв танц и какво ще представят на тези дни на талантите", разказа директорът Марияна Митева.

Преподавателят Маргарита Димитрова обясни, че първоначалната уговорка била за друг стил музика. Тя каза, че подканила децата да спрат, като ударила звънеца за началото на часа.

Самите ученици, които са между 9-ти и 12-ти клас, изразиха съжаление: „Изложихме се, изложихме училището и всичко. Нашите госпожи, учители. Най-вече класната, която много си я обичам".

От Регионалния инспекторат вече е извършена проверка по случая. Началникът му Венцислава Генова е категорична: „Аз не виждам някакви притеснителни моменти. Още повече, че там няма насилие, няма неприлични движения, няма неприлично облечени ученици".