Млада жена дари над един тон дрехи на бездомни. Якета, обувки и топли дрехи - Всеки в кризисния център за бездомни в София можеше да си избере това, от което има нужда.

Мая е прегърнала идеята да помага на хората от дете. Вярва, че всеки има нещо излишно в гардероба си, с което да зарадва човек в нужда. Решава да направи благотворителна кампания във Фейсбук.

„Виждаме, вървейки наведени, последни модели скъпи обувки от различни марки на хората по улицата и в същото време се обръщаме и виждаме как някой рови в кофата, за да си осигури обяда или вечерята”, казва младата жена.

Стотици хора са станали съпричастни с идеята и за две седмици в офиса й се събират над тон дрехи.

„Не говорим за съжаление, говорим за факта, че искат да направят нещо полезно”, допълни Мая.

За хора като Георги, които разчитат на непознати за всичко. От малък няма дом и семейство. Благодарение на Мая, вече се радва на нов чифт обувки.

„Ходя вече 4 месеца с тези и нямам други. Казвам ти сериозно. Благодаря. Много ви благодаря от сърце, защото нямах възможност и за обувки”, радва се Георги.

„Това всичко ги радва много. Сами виждате как искат дънки, искат якета, искат нещо хубаво, модерно, а не просто техните дрехи, с които са до този момент”, обясни Божана Латева - директор на кризисния център.

„В края на деня, когато всички се приберем изморени от работния си ден и от натовареното ежедневие , някак си мисълта, че 240 може би човека ще се стоплят тази нощ от това, което ние сме направили за тях, това е най-голямото щастие за мен”, споделя Мая.

Тя вярва, че следващият път в инициативата ще се включат още повече хора, които освен дрехи, ще дарят и надежда.