Хореограф по образование, 30-годишната Весела Тотева е един от десетките желаещи да се впуснат в приключението – лятна ваканция на село. Детството й е преминало в града, няма баба и дядо в провинцията.

Весела Тотева е кандидат по проекта "Село назаем". Смята, че това ще е най-хубавото й лято от години. „Работата не ме плаши, готова съм да работя, готова съм да помагам, готова съм да се уча”, казва Весела.

Весела кандидатства по проект, в който за десет дни десет доброволци от страната и чужбина ще живеят в домовете на самотни възрастни хора от оряховското село Долни Вадин. Идеята е на местното читалище, което иска да съживи опустяващото село.

„Ще има много предизвикателства, да видим дали ще се справят. Ще дават на кокошките, ще събират яйцата, ще могат да влязат в кокошарника, което е страхотно, ще могат да си откъснат зеленчуците директно от стръка”, разказва Анелия Спасова, секретар на читалището.

Доброволците ще вършат всичко даром, читалището поема само пътните им разходи.

Едно от приемните семейства е това на Спаска и Венцислав Симови, и двамата на 82. Тя е бивша учителка, а той бивш кмет. Искат помощникът, който ще отседне при тях, да е младеж и да не пуши,  защото го чакат и лозето, и градината.