Ученици на оперната прима Райна Кабаиванска представят "Турандот" в Софийската опера и балет. На 9, 11 и 13 декември на сцената на операта ще излязат млади изпълнители от България, Италия, Южна Корея, Испания, Китай и Сърбия.

“Когато аз пеех и това не беше много дълго време назад, не се вълнувах. За мен беше нещо естествено да стоя на сцената и да пея. Но сега страшно се вълнувам, защото пеят моите ученици”, казва Райна Кабаиванска.

„А пък аз ги познавам като една отворена книга. Познавам добрите им страни и познавам слабостите им. И 5 мига преди един опасен тон сърцето ми хвърчи чак до гърлото и започвам леко да се давя. Така че сега това е истинското ми вълнение - с учениците”, допълва тя.

„Съдбата ми беше да пея. Хубаво ли съм пяла, лошо ли съм пяла - това е друг въпрос. Но съм пяла винаги с много голяма радост. И съм пяла това, което ми се искаше, това, което харесвах”, категорична е Кабаиванска.

„Някак си свикнахме само да се оплакваме и да не вършим. Хайде да започваме нещо да правим! Особено към вас младите. Започвайте! Светът е във вашите ръце”, призова тя.

Цялото интервю с Райна Кабаиванска гледайте в неделя в предаването "120 минути".