В събота ще бъдат връчени първите български награди за разработчици на компютърни игри. Оказва се, че в тази растяща индустрия вече работят стотици специалисти.

"Виктус Гейм" са млади хора, които са превърнали манията си по компютърните игри в своя професия. От година и половина те работят върху първия си проект - "Виктус - пренапиши историята". Рим, Древна Гърция и Египет ви очакват, за да ги завладеете и управлявате в безплатна онлайн игра.

„Решихме просто хобито и страстта ни към игрите да обединим с това, така да кажем, движение и раздвижване на пазара на игрите, и да направим един успешен бизнес модел”, разказва Тодор Тодоров.

Екипът започва с кампания в Интернет за събиране на средства, а до края на лятото ще бъде готова демо версията на безплатната онлайн стратегия. "Виктус" е номинирана на първите български гейм награди като едно от най-очакваните заглавия.

„Това, на което залагаме също, е многото хумор в самите персонажи, които всеки един от тях гледаме да има собствена история и може да я приведе към играчите по забавен начин”, посочва и Петър Димитров.

Затова не се учудвайте, ако забележите в играта, че летяща чиния носи строителни материали за египетските пирамиди, а след битка войниците ви ще искат да похапнат гироси в Древна Гърция.