Най-новите технологии и бизнес идеи са в София на международната конференция DigitalK

Предприемачи и основатели на стартиращи компании от България и света обсъждат на DigitalK как технологиите могат да направят живота ни по-добър. Например, над 2 милиона и половина българи ползват платформата за мобилни комуникации Viber. След безплатните разговори през интернет сега приложението има нови цели.

“Не само да говорим с приятелите и семейството си, но да навлезем и в комуникациите със самолетни компании, банковата система - това са някои от посоките, към които вървим”, обясни Майкъл Шмилов от компанията.

Освен гиганти на DigitalK дойдоха и стартиращи компании с впечатляващи идеи. В Румъния например, е създадена операционната система за този умен часовник, който работи цял месец само с едно зареждане. Той вече се използва по света, а скоро ще работи и на български.

„Сега моите колеги в Букурещ буквално рисуват една по една буквите на кирилица, за да я въведем в софтуера на часовника. Кирилицата се използва в България, Русия, Украйна, а това са пазари, в които вярваме, че ще се развиват”, коментира Раре шФлореа.

България е във фокуса на инвеститори и предприемачи, които са готови да инвестират във високите технологии у нас.

„В България живеят над 7 милиона души, нали? Това не е огромен пазар, но бизнесът може да направи много неща за потребителите чрез най-новите технологии. Заимствайте идеи от целия свят, слейте ги с вашите и създайте нещо, което може да помогне на българския пазар и икономика”, посочи Кей Шимада от Dentsu Aegis.

DigitalK продължава и утре в столицата.