Издирва се крадец със съвест - куриозният случай е заснет от охранителна камера в столичен магазин. Обирджия взе 420 лева и от съжаление остави 10% ресто на обрания.

Наша зрителка изпрати видеото за рубриката "Аз, репортерът". Записът стана хит в сайта на bTV Новините. В социалните мрежи кадрите с крадеца са едни от най-споделяните днес.

Посред ден в бутиков магазин за вино и сирене в столицата влиза мъж, промъква се в стаята, където е чантата на служителката, взима портфейла и парите. Кражбата е заснета. Жената останала с половин заплата по-малко.

„Единственото, което ме накара да погледна беше това, че портфейлът не е закопчан, а е отворен”, разказа Капка Андреева. Записът от охранителните камери довършва историята: „Взима веднъж 4 банкноти по 100 лева, след което взима още 20 лева и ми оставя 42 лева, все пак да не остана съвсем без пари”

Жената подава жалба в полицията, предоставя им и записа. Пред би ти ви СДВР обяви, че ще им е от полза. Но пред Капка разследващият полицай казал друго: „Не ми даде никаква надежда, че биха го открили, защото каза, че това може да е гастрольор, може да не е рецидив, т.е. това да е негова първа постъпка”.

Полицията разследва кражбата. Извършителят все още не е разпознат.

Защо все повече хора разчитат на социалните мрежи за разкриването на нередности и престъпления и какво е "модерното правосъдие" - гледайте тази събота в bTV Репортерите!