Хаос, напрежение, опашки и припаднали хора. Така изглежда "Арена Армеец" в деня след изборите. Членове на секционни комисии чакат часове реда си, за да предадат изборните книжа, а носилки и линейки извозват хора, на които им е прилошало от дългото чакане.

Екип на bTV прекара няколко часа вътре в залата заедно с представителите на секционните избирателни комисии. Стъклата на входа са изписани с надписи "SOS", "Помощ", "Заклещени сме", има изписани и телефони.

Това е зов за помощ, защото всички те искат да се приберат по домовете си, заключени са, а полицията не ги пуска. През цялата нощ е оказвана медицинска помощ на пострадалите и припадналите граждани.

26 души са прегледани от специалистите на столичната спешна помощ, като 7 от тях са хоспитализирани в Окръжна болница.

ЦИК предложи да има допълнително заплащане за членове на секционни избирателни комисии, които повече от 24 часа са ангажирани в предаването на бюлетините и изборните книжа.

Обработени са едва една трета от протоколите, което означава, че може би още два дни ще са нужни, за да се обработят всички протоколи.

От към обяд до 13.16 часа бюлетините в ОИК-София в зала "Арена Армеец" не се обработват. Това съобщиха представители на секционните избирателни комисии, които все още чакат да предадат бюлетините си. В момента са обработени протоколите на около 700 избирателни комисии, според очевидците общият им брой надхвърля 2000.