Зоологическата градина в Луисвил кръсти бебето горила Кинди, в памет на майка му, която почина малко след раждането. Тя е била наричана Скуърл, което означава катерица, тъй като е била много активна и енергична. Кинди означава катерица на суахили.

Екипът на зоологическата градина се грижи за малкото маймунче 24 часа седем дни в седмицата и прави всичко, което би направила майката. Служителка, облечена в елек от изкуствена кожа, храни животинчето и е постоянно с него. Целта е да го научи как да бъде горила.

В момента Кинди е все още бебе и прекарва по-голямата част от времето си в сън.

Когато стане на пет месеца обаче и започне да пълзи сама, служителите на зоопарка ще започнат да се оттеглят, подавайки й единствено бутилка с храна през мрежата, като я подготвят за приемната й майка Паки.

Паки е добър кандидат, прекарва много време около маймунчето, идва близо до бебето, наблюдава го, опитва се да го докосне през стъклото, а когато служителите го вземат обратно, кандидат-майката издава звуци, с които показва, че е разстроена, че бебето го няма.

Ако Паки приеме Кинди, тя ще има свое собствено семейство, заедно с бащата Мшинди, който също живее в зоопарка в Луисвил и проявява защитно поведение спрямо малкото, като всеки родител.