Нежна прегръдка и интимни милувки за Ангела Меркел от ... дама.  Видеокадри, заснети уж със скрита камера,  показват „федералната канцлерка” в пикантни сцени с друга представителка на нежния пол.

Скандалното видео представено като „интимен поглед към личния живот на Ангела Меркел”  всъщност е рекламен видеоклип на германското списание за хомосексуални  жени „Straight”. Той вече са разпространява в Youtube.

В ролята на Меркел е актриса, която играе двойник на канцлерката, а като звуков фон е запис репортаж по повод дебата за еднополовите бракове в Германия.

Главният редактор на списанието Фелиция Мутерер обясни пред телевизия N24, че в провокацията се съдържат много повече послания от  обикновен търговски трик.  Затова се радва, че видеото се показва вече и в чуждестранни медии и предизвиква усмивки. 

Преди месец висшият политически орган на федералните провинции - Бундесратът, поиска равни права за хомосексуалните двойки като възможност за сключване на брак и осиновяване на деца.

Във федералния парламент- Бундестага засега има все още сериозно противопоставяне от страна на консервативния Християн-демократичен съюз. Партията на Меркел е подложена на обществени критики заради позицията си. 

Преди седмица в интервю за Lefloid - най-популярният сред младежите германски водещ в Youtube, германският канцлер коментира темата.

На въпрос за еднополовите бракове, Меркел отговори, че прави разлика между брак и граждански съюз: „Аз съм сред хората, които искат да бъде премахната всякаква дискриминация между хората. Постигнахме много. Като се замисля до преди 25 години много хора не смееха да заяват, че са хомосексуални. За мен лично бракът е между мъж и жена. Това е моята представа, но съм за равноправни парньорства - да няма данъчни дискриминации помежду ни, а там където ги има ще ги премахнем. Естествено в обществото има различни мнения, дори в моята пария ХДС има хора на различни позиции по темата.” 

Думите на Меркел провокираха отново обществен дебат във федералната република, където според социологически изследвания над 60% от германците подкрепят узаконяването на еднополовите бракове.