Над 50 чифта дамски и мъжки дрехи използвани във филмите "А днес накъде" на Рангел Вълчанов и "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев бяха обявени за продажба на специален аукцион. Този велосипед-тандем беше съществен реквизит използван от сръбския актьор Мики Манойлович в "Светът е голям", а киноманите можеха да наддават за него.

В разпродажбата бяха включени реквизити и предмети, които до този момент са съхранявани в складовете на Дома на киното. Идеята на организаторите е старите вещи да започнат нов живот извън екрана, но близо до сърцата на публиката.

Макар идеята за продажба на дрехи от киното да е нова за България, тя отдавна е печеливш бизнес в Холивуд. Близо до Кодак Тиътър има няколко аутлета, които продават сертифицирани облекла на статисти и звезди от прочути филми. Там можете да откриете, например мъжка риза използвана във "Форест Гъмп" или дамска блуза от "Матрицата", а кинокостюмите на легендите се съхраняват в специални витрини в Музея на холивудската история.