Кризата в Гърция удари здравеопазването. От днес пред аптеките се извиха огромни опашки. Причината - здравната каса в Гърция дължи на аптекарите над 250 милиона евро и те в крайна сметка отказаха да изпълняват рецепти по каса.

Пациентите не искат да си плащат, защото са осигурени, а в здравната каса няма пари, защото все още не е получена очакваната от Европейския съюз помощ. И така кръгът се затваря.

В крайна сметка здравната каса реши да отпусне 600 милиона евро, за да може болните, които спешно се нуждаят от медикаменти, да ги получат.

От помощи скоро ще се нуждае и туризмът. Оказва се, че резервациите за летните месеци са по-малко от очакваното. Заради политическата нестабилност и опасенията, че Гърция ще напусне еврозоната, е налице спад на резервациите от 30%.

За тази година туроператорите очакват над 15 милиона чужденци. Заради намалените цени, с които да ги привлекат в условията на криза, обаче, приходите им ще бъдат сериозно занижени. Според хора от бранша ако политическата нестабилност продължи, с туризма е свършено.