Напрежение между погребалните агенции във Враца и областната многопрофилна болница. Според ръководството на медицинското заведение представители на погребалните бюра нарушават реда в здравното заведение, притеснявайки близките на починалите. Погребалните агенти пък обвиниха болничен санитар в конфликт на интереси.

Конфликтът назрява от година. Тогава новото ръководство на болницата издава заповед погребални агенти да не се допускат до отделенията на болницата, където привличали клиенти, още преди пациентите да са починали.

От своя страна, погребалните агенти алармираха, че санитарят в моргата, който е и кандидат за депутат, бил в конфликт на интереси и се облагодетелствал от обслужването на починалите. Първоначално и агенциите му давали на ръка, на впоследствие той предпочел да работи само с една от тях, не без знанието на ръководството.

Пред шефовете си санитарят обяснил, че това не е вярно. По случая е извършена и болнична проверка, при която не са открити нарушения.

С обвиненията на погребалните бюра се занимава и полицията. От ръковоството на болницата обявиха, че от следващата седмица в моргата ще се инсталират и камери, за да се затегне контролът и всички съмнения да отпаднат. Стана ясно, че санитарят веднъж вече е наказван за превишаване на правата си.