Бившият шеф на общинската фирма „Обредни дейности” в Берковица беше задържан за побой, нанесен на настоящата управителка. Жената е със счупен крайник.

Задържаният за побоя Димчо Стефанов работи за частна погребална агенция. Преди това управлявал общинската фирма „Обредни дейности”. В началото на тази година на неговото място е избрана Таня Тодорова. Скоро след това двамата влизат в конфликт.

„Тя не ги допускаше до гробищния парк да извършват дейностите, които реално хората и жителите на Берковица изискват от тях," разказва Димитринка Каменова, кмет на община Берковица.

„Имаме големи пречки - спират ни се погребения, разрешителните за погребенията се бавят, разкарват ни се клиентите," оплака се Емилия Найденова, управител на погребална агенция и съпруга на задържания.

И двамата са викани на разговори. Проблемите обаче не спрели.

„И, разбира се, започнаха още повече да валят жалбите към общината," казва кметицата Димитринка Каменова.

След поредното оплакване, кметът отново се срещнал с тях и отново не успял да ги помири. Веднага след това Димчо Стефанов влязъл в офиса на „Обредни дейности” и нападнал управителката с метална лопата.

По телефона пострадалата обясни, че не всички жалби са персонално срещу нея, а и срещу работници на предприятието и от своя страна обвини конкурента си в тормоз. С него ще се занимава съдът, а за Тодорова ще бъде поискано временно отстраняване от длъжност.