Легендата на сръбския тенис Слободан Живойнович даде специално интервю за предаването "Зона спорт". 50-годишният бивш спортист говори по различни теми пред Антоанета Илиева.

"Често идвам в България. С вашия президент Стефан Цветков сме приятели. Знаем се още откакто играехме тенис. Мога да кажа, че се справяте много добре с организацията, както и че имаме възможност да правим големи неща в нашия регион.

И Григор, и Цветана са супериграчи. Той се представя много добре сега. Когато сме говорили, мислим да подобрим комуникацията между сръбския и българския тенис. Подготвяме програма за развитието на подрастващите, имаме много детски турнири, в които участват и от нас и от вас, от Хърватия, Гърция, Турция, Румъния. Искаме да се развива детска тенис академия, в която работят няколко треньори от световен мащаб, които да помагат на местните треньори. Само така ще подобри нивото и на вашите, и на нашите спортисти, както и на целия регион. Освен това подготовката ще излиза много по-евтино. Децата ще имат добра база, която да им помогне за бъдещи резултати.

Нямам конфликт с Джокович, ако говорим за Ноле. Интересът в тениса винаги е налице - някакви организации, някакви родители създават разногласия, но така е не само при нас, а и в целия свят. Аз съм в комитета на Davis cup, който е може би най-важната организация в ITF, която планира и провежда събития. Има клубове, които искат да се върна и отново да помагам на тениса. Това е моят живот. Морално отговорен съм със своето име да помогна на всеки, който иска да се развива. Лепа Брена е голяма звезда и аз отдавна съм свикнал да съм мъжът на Лепа Брена.

Синовете ни тренират по малко тенис и по малко пеят. Малкият ми син е в Белград и е на 16 години. Големият Стефан вече е студент в Америка, на 22 години. От първия ми брак също имам син - Филип на 28 години. Нашата фамилия се намира в Белград, Монте Карло и Америка. И аз, и Брена сме родители, които искат да помогнат на децата си да намерят себе си", каза Живойнович.

Той се върна и на едно от най-тежките изпитания в кариерата си - отвличането на единия от синовете му.

''Това е стара история, за която не мисля, че трябва да се говори. Това е един тежък момент за нас, завършил по най-добрия начин. Животът продължава и трябва да гледаме напред в бъдещето. Това е и нашето мото", каза още Живойнович.