Българките  Изабелла Шиникова, Далия Зафирова и Юлия Стаматова се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на червени кортове в сръбския град Прокупле с награден фонд 10 хиляди долара.

Поставената под номер 2 Шиникова победи квалификантката Матея Чутура (Хърватия) със 7:5, 6:3 и очаква участващата с "уайлд кард" представителка на домакините Сашка Гавриловска.

20-годишната Зафирова се справи с австрийката Лиза-Мария Мозер със 7:5, 6:4, а следващата й съперничка ще бъде третата в схемата София Шушан (Унгария).

18-годишната Стаматова пък записа драматичен успех с 6:7(3), 7:5, 7:6(3) над номер 5 Дуня Шункич (Сърбия) и за място на полуфиналите ще срещне четвъртата поставена Полона Ребершак (Словения).

Трите българки вече си осигуриха по 4 точки за класацията на Женската тенис асоциация и по 245 долара от наградния фонд.

В надпреварата на двойки поставените под номер 3  Биляна Павлова и Далия Зафирова отпаднаха на полуфиналите след поражение от вторите в схемата Ребершак и Шушан с 3:6, 0:6.