По 20 евро на ден струват билетите за двубоя за Купа "Дейвис" в Атина между отборите на Гърция и България, който е за оставане във втора група на Евро-африканската зона на турнира.

Мачът започва в петът (4.4.) от 13 часа на кортовете на клуба "Илиуполис", с първия сингъл. Половин час по-рано е официалното откриване на двубоя. Срещата на двойки е в събота от 14 часа, а в неделя началния час на първата среща за деня е 10:00.

Тенис клубът в Илиуполис трескаво се готви за звездния си момент. За да могат да се съберат всички фенове на Григор, но и на тениса като спорт, който е изключително популярен в Гърция, около кортовете се монтират допълнителни трибуни. Според местните медии съоръжението ще може да събере 4000 зрители.

Освен 15-тия в световната ранглиста Димитров, в българския отбор са още Димитър Кутровски, Тихомир Грозданов, номер и Динко Халачев. От гръцка страна ще се състезават първата ракета Тодорис Ангелинос, Александрос Якупович, Маркос Каловелонис и Харис Капоянис.

снимка: бфтенис

Вчера Григор Димитров направи първа тренировка в Атина преди мача за Купа Дейвис срещу Гърция.

Това ще бъде петата среща между двата състава. България записва победа в първия сблъсък през 1990 година, а в следващите три отстъпва.