Поставената под номер 1 в схемата на турнира в Станфорд Агниешка Радванска (Полша) ще играе за титлата, след като елиминира Джейми Хемптън (САЩ) с 6:3, 6:2.

На финала полякинята, за която това е трети финал през 2013 година, ще срещне Доминика Цибулкова от Словакия, която пък в другия полуфинал отстрани 5-ата Сорана Кърстя (Румъния) с 6:4, 6:0.

Цибулкова няма добри спомени от последната си среща с Радванска, като през януари в Австралия падна с 0:6, 0:6.

"Тя не е от тези състезатели, които е лесно да биеш два пъти поред. Винаги е готова да те изненада и да те постави пред нови изпитания”, коментира Радванска, която има баланс срещу съперничката си на финала 4-0 победи.

Намираща се на 4-то място в ранглистата в момента Радванска спечели 11 от 12 възможни точки от първи сервис във втория сет в мача с Хемптън. За целия мач тя вкара 78 процента от първия си сервис и взе мача за 71 минути.

Поставената под номер 3 Цибулкова имаше трудности само в първия сет, като до 5:3 срещата все още беше оспорвана. В последния гейм на частта тя спаси четири опита за пробив на румънката, а заедно с този гейм реализира после седем поредни. Въпреки че взе втория сет на нула, тя имаше някои проблеми с посрещането и със сервиса, но все пак се класира за първия път на финал в този турнир.