Днес стана ясно, че контузията на чешкия тенисист Радек Степанек няма да му позволи да вземе участие в Открито първенство на САЩ, което ще се проведе от 28 август до 10 септември в Ню Йорк. Както е известно, докторите до последно не бяха сигурни дали Степанек ще може да се възстанови от травмата си за последния за тази година турнир от „Големия шлем”, но днес те потвърдиха, че чехът със сигурност ще почива по време на състезанието. Все още не е ясно дали 27-годишният Степанек ще вземе участие в баражите за Купа "Дейвис" (22 - 24 септемви), където чехите ще се срещнат с отбора на Холандия.

"Имам сериозни проблеми с кръста си и според лекарите в това състояние не мога изляза на корта", заяви 9-ият в световната ранглиста тенисист. “Възстановяването, което ми предстои, ще се окаже по-дълго от очакваното и със сигурност ще пропуснa първенството на Щатите.

Миналата година Радек Степанек пропусна мачовете от турнира заради различията, които имаше с тогавашния капитан на чешкия тим Сирил Сюк. През последните няколко месеца Степанек обмисля възможността отново да се върне в състава, начело на който сега е Ярослав Навратил.

КРИСТИНА БЛИЗНАШКА