На редовно заседание Управителният съвет на Българската федерация по тенис (БФТ) разгледа доклада на главния съдия на държавното първенство в зала за жени Христо Максимов, за случая на неспортсменско поведение между полуфиналистките Таня Германлиева и Далия Зафирова. Скандалът между двете след мача доведе до анулиране на резултата от мача.

Управителният съвет прие предложението на  Комисията по правилник и наредба, двете състезателки да бъдат  наказани с парична глоба,  да им бъдат отнети 100 точки за националната ранглиста за жени и да им бъде наложено последно предупреждение за спиране на състезателни права за срок от една година при следващо подобно нарушение. Двете състезателки бяха дисквалифицирани от турнира, като им бяха анулирани точките за ранглистата и спечелените суми от наградния фонд в първенството. Бяха наложени санкции и по повод на подобни случаи на турнира за юноши и девойки до 16 години в  Добрич.

Членовете на Управителният съвет на БФТ са единодушни, че ще има нулева толерантност към нарушаването на правилата за етично поведение на корта. Още повече, че от септември миналата година федерацията е инициатор на кампания за феърплей с мото "Тенисът - честна игра" .

Стана ясно още, че тенис - клуб Локомотив (Пловдив), ще бъде  домакин на срещата за купа "Дейвис" между отборите на България и Латвия от 10 до 12 юли.