Рафаел Надал посочи Григор Димитров като лидерът на следващото поколение тенисисти, които ще печелят големите турнири и ще наследят настоящата "Голяма четворка".

"Нещата поемат по логичния си път. Нормално е Димитров, за когото се говореше, че е бъдещето на тениса, да направи крачка напред в развитието си и той да е лидерът на новото поколение", каза по този повод испанецът, цитиран от tenniskafe.com.

Григор пред bTV: Имам още потенциал, 15-ото място не ме задоволява >>

"Навлизането на ново поколение е процес, който се повтаря отново и отново в историята на тениса. Години наред едни и същи играчи се състезаваха за големите титли и е нормално да се появят нови", добави Рафа.

Гришо пак чупи рекорди, вече е №15 в света >>

"Сезонът започна много интересно и много тенисисти са с изравнени възможности. Реалността е, че има много повече играчи, намиращи се между 1 700 и 1 900 точки в сравнение с миналите години. В крайна сметка тези, които показваха добра игра през миналия сезон, продължават да правят това и от началото на този", смята Надал, добавяйки, че това изравняване на силите прави АТР тура значително по-вълнуващ.