Димитър Кутровски постигна безапелационна победа срещу Филипос Цангаридис с 6:0, 6:2, 6:2 във втория мач от първия ден в баража за оставане във втора група на зона Европа/Африка за купа "Дейвис" в зала "София". Така нашите тенисисти изравниха резултата срещу Кипър на 1-1 победи, след като малко по-рано днес Маркос Багдатис нямаше проблеми срещу Цветан Михов и го победи с 6:1, 6:4, 6:1.

Кутровски имаше превъзходство през цялата среща с Цангаридис, който след серия от контузии, дори няма класиране за световната ранглиста. Българинът не даде нито гейм на съперника си в първия сет, а следващите две части се развиха по идентичен начин - Кутровски стартираше с пробив, и след това постигаше още по един, за да затвори мача за 90 минути.

"Изглеждаше лесно отстрани, но трябваше да се концентрирам през цялото време, което не е лесно за три сета. Доволен съм от играта си. Сервирах добре и не допусках много леки грешки, което ми даде допълнително самочувствие", каза Кутровски.

"Утре ни предстои изключително важния мач на двойки. С Тодор Енев не сме играли дълго време, но тренирахме добре и мисля, че си пасваме. При всички положения ще бъде много трудно. Трябва да сервираме добре и да допускаме по-малко малко грешки. Да връщаме повече ретури, за да ги поставим под напрежение", допълни първата ракета на България.

Цангаридис призна превъзходството на българина: "Започнах нервно. В първия сет нещата не се получаваха. Във втория сервирах малко по-добре, но той беше много по-уверен от мен. Не играя често три сета и в третия вече бях много уморен. Като цяло той игра по-добре и заслужено спечели".

Утре двойката ни Димитър Кутровски/Тодор Енев се изправя срещу Маркос Багдатис/Рарес Куздриорян от 15,30 часа, а в неделя Кутровски среща Багдатис, а Михов се изправя срещу Цангаридис.

Капитаните на двата отбора могат да правят промени до 1 час преди началото на първата среща за деня и до 15 минути преди началото на втората среща.