Ким Клайстерс защити титлата си на US Open побеждавайки на финала Вера Звонарьова с 6:2, 6:1. С тази победа белгийката спечели за трети път в кариерата си турнира от Големия шлем в Ню Йорк.

Поставената под номер 2 Клайстерс разгроми съперничката си само за 59 минути, което е рекордно кратък финал от началото на измерването на времето през 1980 година.

Звонарьова, която победи белгийката два пъти това лято по пътя си към финала на "Уимбълдън" и в Монреал, не успя да се противопостави.

Мачът започна равностойно, но след 2:2 Клайстерс спечели седем поредни гейма, за да вземе първия сет и да поведе с 3:0 във втория. Звонарьова намали за 1:3, но за повече нямаше сили.

Белгийката завърши мача със 17 печеливши удара срещу само 6 на съперничката си. Така тя стана първата тенисистка след Винъс Уилямс (САЩ) през 2001 година, която успява да защити титлата си на US Open.Клайстерс записа и 21-а поредна победа в надпреварата, която спечели за първи път през 2005 година, а в периода 2006-2008 не участва.

"Много съм щастлива, че успях да защитя титлата си. Винаги е хубаво да се завърнеш в някой турнир, особено от Големия шлем, в който си играл добре и си имал успехи. Това те кара да даваш най-доброто от себе си, за да спечелиш отново. Знам, че ако играя на върха на възможностите си, мога да се справя с всеки", каза Клайстерс.