Най-добрият български тенисист Григор Димитров няма да играе в плейофа за оставане във втора група на зона Европа/Африка на купа "Дейвис" срещу Естония.

Двубоят ще се състои от 5 до 7 април на червените кортове на ТК "Локомотив" в Пловдив.

21-годишният Димитров, който е 32-и в световната ранглиста в момента, ще бъде заменен в състава от Валентин Димов. 24-годишният Димов, който е 955-и в света в момента, има 3 участия за България в купа "Дейвис", като за последно игра в двубоя на двойки срещу Беларус в Минск през март 2011 година, когато "трикольорите" претърпяха поражение с 1:4 победи.

Останалите трима избраници на капитана Димитър Господинов са Александър Лазов (490-и в класацията на АТП), Димитър Кузманов (555) и Тихомир Грозданов (729), които бяха в тима и при загубата с 2:3 от Финландия в срещата от първия кръг на втора група на зона Европа/Африка в началото на февруари.

За Естония пък няма да играе най-добрият тенисист в страната в момента Юрген Цоп, който се възстановява от контузия на гърба. Заради травмата той не е участвал в турнири от средата на октомври миналата година и падна от 71-о на 126-о място в класацията на АТП. В отсъствието на Цоп първа ракета на естонците ще бъде Владимир Иванов, 427-и в света в момента.

Засега не е ясна точната причина за отсъствието на Димитров, като баща му и капитан на отбора Господинов не даде официално изявление за смяната.