Най-добрите представители на България при мъжете и жените Григор Димитров и Цветана Пиронкова записват отстъпление с по две места в световната ранглиста.

Димитров заема 72-а позиция от днес, след като през миналата седмица записа загуба още в първи кръг на силния турнир в Пекин. Гришо бе победен в два сета от французина Жо-Вилфред Цонга.

Пиронкова е на 49-о място в света, след като през миналата седмица бе 47-а. Тя също загуби първия си мач на турнира в Пекин от австралийката Саманта Стоусър.

Промяната в топ 10 при мъжете е, че победителят от турнира в Пекин Томаш Бердих се изкачи с 3 места то 7-ата позиция и съответно измести с по едно място Жо-Вилфред Цонга, Марди Фиш и Гейл Монфис.

При жените настъпиха значително повече промени. Вера Звонарьова отстъпи от 3-то до 5-о място отстъпвайки на Виктория Азаренка и Петра Квитова. Саманта Стоусър и На Ли смениха 6-ото и 7-ото място в полза на австралийката. Място в топ 10 намериха Агниешка Радванска, която вече е 8-а, а Андреа Петкович пък е 9-а. Извън челната десетка изпаднаха Франческа Скиавоне и Марион Бартоли.