Българин стои в гръцки затвор без присъда, сигнализира в ефира на „Тази сутрин” съпругата му Андреана Стоянова. По думите ѝ тя се е обърнала с проблема към дипломатическото ни представителство в Атина, откъдето е получила само арогантно държание и никакво съдействие.

Адриана и съпругът ѝ държат паркинг в Гърция, на който през ноември е извършен обиск в рамките на операция срещу наркотрафика.

Наркотици не са открити, но на  паркинга е имало оставена лодка на човек, замесен в наркотрафик. Друга негова лодка е била заловена с 1,5 т хашиш в морето.

Заедно със съпруга на Андреана са задържани и управителите на други паркинги в Атина, тъй като собственикът на въпросната лодка имал и други плавателни съдове, оставени на различни места в Атина.

След ареста на съпруга ѝ, Андреана сама се грижи за двете им деца – на 3 и 10 години, като управлява и паркинга. Той не е затворен от властите.

Същевременно съпругът ѝ продължава да е в затвора, докато повече от 2 месеца местният адвокат, който Андреана е наела, не е направил нищо. От месец и половина той дори е престанал да ѝ вдига телефона.

В ефира жената споделя, че очаква помощ от българските дипломати.

Вижте още във видеото: