Зловещ протест в Перник – граждани оставиха мъртви кучета пред сградата на общината. Причината – желанието им да привлекат вниманието на властите към проблема, който напоследък става все по-сериозен – масовото отравяне на кучета.

Според протестиращи отровите се крият в храни и са разпръснати из целия град, като техни жертви са както бездомни кучета, така и домашни любимци.

Част от отровите обаче, както и трупове на кучета, са откривани и на детски площадки, което още повече скандализира местните хора.

Хора също са със симптоми на интоксикация, след като са се докосвали до отровени кучета в Перник. Това твърдят природозащитниците в града, според които само за изминалата нощ новите случаи са цели 10.

По думите им от общината не обръщат внимание на призивите им, затова са се решили на крайни мерки, с които да изразят протеста си.,   

„Трябва да се случи нещо крайно, за да се види ефектът”, споделя един от протестиращите. По думите им случаите на отровени кучета са над 60, а продължават и да се откриват и ощетрупове.

След първия протест преди дни, който беше спонтанен, вече има и организиран. Той е насрочен за 10 ч. тази събота поред сградата на общината.

Вижте още във видеото: