Антон Хекимян и екпът на „Тази сутрин“ представят на зрителите а bTV поредица от дълбоки разговори отвъд темите на злободневието по повод един от най-светлите християнски празници. В поредното издание на наложилата се поредица „Седмица на духа“ в студиото на най-гледания сутрешен блок гостуват достойни и доказали се в своите професии българи – за страданието и вярата, за силата на възкресението и спасението.

След успеха на първото издание на „Седмица на духа“ през декември 2015, рубриката се превръна в традиция в дните около най-светлите български празници. Отвъд злободневните теми и вълнения от деня, екипът на „Тази сутрин“ за пореден път осъществява празничната инициатива с цел да насочи светлините на прожекторите към хората с кауза и послание, и към непреходните житейски теми.

На втори април Антон Хекимян посреща в студиото на „Тази сутрин“ една от най-ярките фигури в съвременното българско кино - сценаристът и режисьор Николай Волев. За болките и вярата в най-трудните моменти водещият ще разговаря с един човек, който всеки ден се сблъсква със стотици хора, които чакат пред кабинета му със свити сърца и стиснати в ръка резултати от изследвания – д-р Емануил Найденов - неврохирург в Университетската болница. Един от най-популярните български фолклорни хорове „Космически гласове“, ловчанският митрополит Гавриил и актрисата Виолета Гиндева говорят пред зрителите на bTV в навечерието на Великден за духа, културата и вярата във Възкресението.

 „Продължаваме да вярваме, че поредици като тази ни правят по-човечни и ни помагат да оценим важните неща в живота. Положителната обратна връзка от зрителите на bTV доказва, че това е нещо наистина важно за българина“, коментира водещият Антон Хекимян.

Досега в „Седмица на духа“ са гостували редица знаменити български творци и интелектуалци като Стефан Цанев, Антон Дончев, Гинка Станчева, Хайгашод Агасян, Маша Илиева, Йосиф Сърчаджиев и други.