Обещавала ли е Иванина от аферата с евтините общински жилища да намери биологичните родители на осиновени деца срещу заплащане. И има ли злоупотреби в сайтовете за осиновени. Според администратора на една от двете най-големи фейсбук група за намиране на биологични родители от осиновени деца Иванина предлагала информация за биологични родители и деца срещу пари.    

Според Лилия Апостолова от сайта „Търсим се” Иванина изградила фалшива история за себе си във фейсбук. Тя разказвала, че е осиновена, но е успяла да намери родителите си. Апостолова твърди, че Иванина не е осиновена.

Иванина Насалевска представя акт за раждане и документи от дело, което нейните осиновители са водили.

„Тя ме обвини, че дори не съм осиновена. Само че това ми е пълния набор от документи, който ви показвам. Аз членувах и в двете групи, но когато започнах да общувам с Дарина Атанасова и Ивелина Петкова, естествено само по интернет, те ми казаха – имаш ли нещо, което да ни наведе към твоите истински родители. Та поискаха ми имената на осиновителите ми. Било важно кой е водил делото   за осиновяване.  След няма и една седмица получих обаждане – искаме да те зарадваме – намерили сме ти всички документи. Пари от мене не са взети… Това е писмото, с което съм го получила по пощата. Това е съвсем реално писмо – 1 ноември. Те ме накараха да снимам,  за да качат в групата, за да могат да видят хората, че и те могат да намерят родители.  Това е доказателство, че аз съм същото дете – осиновена. Аз от това… ето сега настръхвам. Аз не лъжа, не съм мамила. Да, взимала съм пари назаем, вие като имате тежък момент няма ли да потърсите приятели”, казва Иванина.

„Преди три години Дарина е разбрала, че тя иска пари от хората. За лични нужди, не за нещо друго и е била изгонена от групата. Преди повече от три години. Ние говорим за група с неограничен достъп, в която никой не плаща членски внос.   Изведнъж беше замесено името на сдружение „Къде си”, защото тази дама се е подвизавала в една от групите на сдружението преди 3 години”,казва Люси Антонова от групата „Къде си”.

В групата Иванина печели доверието и на една от дамите, която в последствие ѝ дава 45 хил. лв., успешно заблудена, че ще бъде уредена от Иванина с ведомствен апартамент.