Миналата седмица в „Тази сутрин” ви разказахме за семейство от село Лъжница, което загуби дома и прехраната си в пожар. Историята трогна зрителите на bTV и те подадоха ръка за помощ на семейство Шикир.

Докато миналата седмица в очите на семейството имаше сълзи, днес малката Мейка и родителите ѝ са усмихнати и малко смутени от доброто на десетките хора, които им помогнаха. Освен че получиха дарения като компютър и телефон за малката, дрехи, храна, мебели, доброволци са се заели с изграждането на дома им.

„Много съм благодарен, нямам думам как да се отблагодаря на всички хора, които помагат”, каза главата на семейството Наази Шикир, който не скри вълнението си от доброто, което семейството му е видяло.

Семейство Господинови от Ямбол са едни от добродетелите. Те са пристигнали лично в Лъжница, защото искали не просто да донесат, каквото могат, а да стиснат ръката на пострадалите и да им кажат, че не са родени без късмет.

Кметът на Лъжница Заафер Койнаров е в основата на кампанията. Той обясни, че са събрани и финансови средства от цялото село, съседните села – засега това са 11 000 лв. Отделно пари са изпращани и на сметката на семейството. По думите на Наази Шикир парите са достатъчни, за да може семейството му да започне живота си отначало.