В ерата на новите технологии и онлайн медиите хората от Северозападна България и до днес разчитат на местното радио, за да чуят регионалните новини. В домовете на няколкостотин бреговчани през последните 25 години програмата идва по един и същ начин и в едно и също време благодарение само на един човек.

Елиза Борисова работи едновременно като водещ, репортер, режисьор на пулт, музикален оформител и… всичко останало.

Въпреки множеството отговорности и забързаното темпо, на което ѝ се налага да работи, тя не се оплаква.

„Стига човек да обича работата, която върши, да има ред в това, което върши мисля, че се издържа”, споделя Елиза.

Елиза работи със стара, но по думите ѝ – „вярна” техника. Радиоводещата все още използва касети, защото според нея на тях има песни, които ги няма в интернет, но хората харесват и искат да слушат.

След разпада на някогашната национална радиомрежа, местната управа решава да поеме издръжката на своето радио чрез така наречената „изравнителна субсидия”.

„Местното радио е от голямо значение за информацията на хората в Брегово. Да сме наясно по това как се развиват нещата в общината”, споделя 90-годишният Симеон Станков, който живее в града.

То е и едно от постиженията, с които местната власт се гордее. 

„Аз знам, че по време на война първо се атакува радиото, което означава, че то е мощно средство, което уведомява населението за какви ли не събития”, твърди кметът на община Брегово Милчо Лалов.

Вижте повече във видеото: