Жители на пернишкия кв. „Тева” станаха свидетели как домашен питбул разкъсва дворно куче.

Преди дни Елена Андонова излиза на обичайната си вечерна разходка в близката градинка с домашния си любимец. С нея е и Сузана – „дворното куче”, за което тя и съседите й се грижат от години, когато групата внезапно е нападната от питбул.

Кучето напада Сузана и я хапе в продължение на десетина минути. Елена разказва, че по никакъв начин не се провокирали питбула. По думите й собственикът не е направил нищо да спре кучето си от това да убие Сузана.

Дворното куче е спасено едва когато друга съседка вдига телефона си, за да снима случката. Тогава собственикът на питбула започва да дърпа своето куче и да разтървава животните.

След инцидента собственикът на питбула побягва. Според съседите той живее в квартала от скоро, а кучето е участвало в организирани боеве. Свидетелите на инцидента подават сигнал до полицията, а собственикът е извикан на разпит и е получил предупреждение.

По думите на мъжа той никога не е насъсквал кучето си срещу чуждо животно. Отрича питбулът да е участвал и в организирани боеве. По думите му след случилото се той и семейството му са заплашвани.

Сузана е приета в местната ветеринарна клиника с голяма кръвозагуба. Направена й е операция, но едното й краче може да бъде ампутирано заради сериозните нахапвания по време на боя.

Снимка: bTV