Утре в 14:00 ч. движението по столичния бул. „Цар Освободител” ще бъде спряно заради приготовленията за традиционния новогодишен концерт на площад „Батенберг”.

Част от сцената вече е изградена, и вече е забранено паркирането в района. Алтернативно гражданите могат да оставят автомобилите си на пл. „Александър Невски”. За улеснение на столичаните, някои линии от градския транспорт и на метрото ще работят през нощта на 31 декември.

Мерките за сигурност по време на концерта ще бъдат изключително строги, предупреждават от СДВР-София. В новогодишната нощ ще бъде забранено гражданите да носят обемисти предмети, бутилки с алкохол и пиротехника.

Две редици с тежка автомобилна полицейска техника ще възпрепятстват злонамерено навлизане на други превозни средства. 

Пропусквателния режим от общо 10 пункта, разположени на всички улици и алеи, които водят до площада, ще бъде изключително стриктен, съобщи началникът на сектор "Масови мероприятия" към СДВР гл. инсп. Пламен Колев.

На „Батенберг” няма да се допускат граждани, видимо употребили алкохол, такива със забранени предмети, както и малолетни лица без пълнолетен придружител.

От Столичната община и МВР призоваха за търпение при преминаването през прпусквателните пунктовете на празника.

Вижте още във видеото: