Агресивни кучета нападат жителите на Карнобат. Десетки са пострадали от четириногите, а общината няма възможност да прибира всичките в приют.

67-годишната Денка Стоянова е последната жертва на бездомно куче в Карнобат. Откриваме я в болницата. Жената тръгнала за плодове към близкото пазарче, когато кучето се нахвърлило върху нея. Въпреки жалбите на Денка, кучето още не е прибрано в приют.

Работникът в местния приют се опитал да прибере животното, но кучето се скрило в двора на изоставена къща.

От приюта обещаха да се върнат с пушка с упойка, но четириногото вече е чипирано и кастрирано. Просто нямали възможност да ги изхранват и ги пускали обратно на улицата. А случаите на нападения на хора вече са десетки.

Белезите от кучешки зъби по глезена на Иван Кирилов са отпреди 3 месеца.

През зимата е бил нападнат ученик от куче. И хората се страхуват.

Кметът призна за четири свирепи кучета, които застрашават жителите на Карнобат, но защитни организации не позволявали евтаназията им.

„Ние от такса куче събираме пари от порядъка на 400-500 лева годишно и харчим 30 хиляди лева, това са собствени средства и ги взимаме от нашите данъкоплатци. Аз не виждам какво повече от това бихме могли да направим”, Георги Димитров, кмет на Карнобат

Кастрацията на кучета в общината се извършва от 4 години и популацията им е намаляла. За озверелите обаче никой не иска да носи отговорност.