Състоянието на баба ми е гледка от ада. Това обяви в предаването "Тази сутрин" Милена Нейова, внучка на пребитата в дома ѝ в центъра на Видин 94-годишна Емилия Бузова.

Възрастна жена е в коматозно състояние след зверски побой, който са и нанесли трима крадци. Мъжете после я затворили в банята на дома ѝ, където беше открита напълно безпомощна.

В болницата във Видин пък поискали близките ѝ да я приберат.

Казаха ми да си я прибирам вкъщи, те не можели да се грижат за нея, разказва Милена Нейова.

Разбирам, че болниците нямат пари, но не може да я изпишат в това състояние, коментира тя.

В крайна сметка двама лекари проявили човешко разбиране и оставили жената на лечение в болницата, обещали после да дадат на семейството системи, които да ѝ вливат вкъщи.

Другият абсурд в случая с пребитата жена е, че е задържан само един от извършителите – Петър Петров - рецидивист, пуснат за добро поведение от затвора.  Той обаче е бил освободен след едно денонощие в ареста заради липса на доказателства.

Заради липса на отпечатъци, които полицията не е взела от дома на жената, другите двама въобще не се издирват.

След намесата на Нейова, която е журналист, разследването започва наново. Тя си дава сметка, че много хора преживяват подобни трагедии, но не могат да разкажат.

Един от полицаите й казал: „Ние ги хващаме, те ги пускат”.

Когато идват вечерта след побоя, полицаите завеждат преписка за отнемане на одеяло и други вещи при видимо тежко пребита жена, която извеждат на носилка.

Полицията не си е свършила работа и продължава да не си върши работа, категорична е внучката на пребитата жена.

Тя смята, че случаят на баба й – отношението на полиция, прокуратура и на лекарите, е знакова снимка на всичко, което се случва в държавата.

Не може парите да са мотивация нито за полицията, нито за лекарите, нито за прокуратурата, коментира още Милена Нейова.