На предсрочните избори ще се запази „Обединени патриоти”, създадена около президентските избори. Това заяви в студиото на „Тази сутрин” Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичен фронт (ПФ).

„Ако някой се надява че коалицията „Обединени патриоти” няма да се бори заедно, е сгрешил в сметките”, заяви още той.

Той обясни, че според него е редно при встъпването си в длъжност новоизбраният президент Румен Радев да разпусне 43-то Народно събрание, да назначи служебно правителство и да насрочи дата за предсрочни парламентарни избори.

„Да говориш за удължаване на един парламент, който на практика се е изчерпал, (...) е несериозно”, подчерта Каракачанов.

По думите му на предсрочните избори „няма да има дори две партии, които да се коалират и да направят мнозинство”.

„Българските лидери трябва да се фокусират не върху собствените си амбиции, а върху това какви проблеми има и трябва да бъдат решени”, коментира лидерът на ВМРО и обясни, че това би могло да стане само ако политиците поставят националния интерес пред личния.

Каракачанов коментира и новата политическа формация на бившия съдебен министър Христо Иванов „Да, България” и сподели, че според него само времето може да покаже дали тя има потенциал да спечели доверието на българските избиратели.

„За пореден път зимата ни изненада, се оказва”, коментира Каракачанов по повод усложнената обстановка в страната в последните дни в следствие на ниските температури и обилните снеговалежи. Според него е важно не само какво прави правителството, но и общините, защото те са тези, които се договарят с почистващите фирми.

„Проблемът е, че договорите често се сключват с „наши фирми”, които всъщност не работят”, добави още той.

Красимир Каракачанов коментира и ситуацията в Турция след терористичния атентат в нощния клуб в Истанбул в навечерието на Нова година.

Атентатът няма нищо общо с „Ислямска държава”, заяви той и обясни, че според него групировката си го e приписала заради мащаба на атентата. Почеркът обаче бил по-скоро на терористичната организация „Сивите вълци”, която винаги е била близо до властта в Турция.

Според Каракачанов заради сложната ситуация, в която Турция се намира, тя тепърва ще създава много проблеми на Европа.

Вижте във видеото какво още коментира Красимир Каракачанов в студиото на „Тази сутрин”: