Подкрепата ни за Цецка Цачева закъсня „генерално”, заяви Влади Въргала, който в последните дни преди изборите се включи в група интелектуалци, които подкрепиха кандидат-президента на ГЕРБ.

„Ние подкрепихме г-жа Цачева тогава, когато беше ясен изходът от тази битка”, коментира той в студиото на „Тази сутрин”. Въпреки че е застанал зад кандидатурата ѝ с ясното съзнание, че тя ще загуби той обясни, че познава Цецка Цачева достатъчно добре и според него тя е един „достоен, честен, стриктен и компетентен човек”.

Снимка: btvnovinite.bg

Според бившия национален треньор по художествена гимнастика Нешка Робева обаче кандидатът на ГЕРБ е останал в сянката на Бойко Борисов.

„От самото начало, когато Бойко Борисов, който от българската граматика знае само едно лично местоимение в 1 л. ед. ч. – „аз” (…) направи всичко възможно да провали тази жена по време на изборите”, заяви Робева и коментира, че според нея е възможно премиерът да следва собствен сценарий.

„Бях 100% убедена, че ако Цачева беше спечелила на първи тур, „водачът” (Бойко Борисов – бел.  ред.) щеше да намери причина да предизвика предсрочни избори, защото тогава щеше да бъде убеден, че ще вземе по-голямо мнозинство и ще бъде по-свободен в изпълнителната власт”, обясни още тя.

Нешка Робева разказа, че е  получила предложение да влезе в инициативния комитет, който стои зад кандидатурата на ген. Радев, но го е отхвърлила.

„След оливането ми с Бареков нямах право да излизам и да инициирам нечия кандидатура”, заяви тя и обясни, че не е познавала достатъчно добре ген. Радев, но пък в самата предизборна кампания той е разкрил себе си.

 „Лично на мен той ми допада като един интелигентен човек, много над нивото на всички, които до тук са излизали като кандидати”, коментира Робева, според която той има широка обща култура.  

Влади Въргала също потвърди думите ѝ, но категорично заяви, че не би го подкрепил заради инициативния комитет, който го издига.

„Ген. Радев е една изключително респектираща фигура, но зад него стоят едни инструменти, на които аз съм свидетел и моят живот е потърпевш от техните постъпки. Аз имам памет”, заяви той.

Никой няма да реши нашите проблеми, това зависи от нас”, каза Въргала в заключение и призова всички българи за обединение.