Семейството на Румен, по-известен като Горбачов, и жена му Севда е най-коментираното през последните дни в село Стамболово. Децата им са в социален дом, а те са заподозрени, че са позволявали на 63-годишен британец да блудства с малките за пари и материални придобивки. Казват, че мъжът им купил дори къща в село Водолей.

Уличеният в педофилия британец живее в селото от 5 години. На този етап той е обвинен за това, че е блудствал с две деца.

Вчера полиция и прокуратура са водили разпити в селото.

Румен и Севда разказват, че се сближили с англичанина покрай 10-годишните си деца, които започнали да работят за него.

"Постепенно станахме приятели, но не знаехме, че е такъв", разказва майката на пострадалите момчета.

Съучениците на Мартин и Дамян споделят своята гледна точка за отношенията на връстниците им с чужденеца. Според тях майката ги пращала за пари от англичанина. Освен това момчетата се хвалили, че британецът им давал сладко.

По думите на децата от Стамболово, Мартин и Дамян не са искали да ходят при чужденеца, но родителите им са ги заплашвали, че ще ги изгонят от вкъщи.

"Трябва да съм откачен, за да си предлагам детето за един лаптоп. Той ни измами, спечели ми доверието", заяви бащата на пострадалите Румен. Тъй като не знае английски, семейството разговаряло с чужденеца с мимики.

Англичанинът първо спечелил бащата, после децата започнали да ходят с чичкото навсякъде, дори и до морето, като родителите им не се притеснявали от това.

Дамян, Мартин и малката им сестричка са в социален дом, докато се изясни дали родителите им ще загубят правата над тях.

Бащата иска да си върне момиченцето, а майката заявява, че обича децата си, но "те не стават".

Цялото село твърди, че не знае какво се е случвало с децата. Учителите на Мартин и Дамян казват, че знаели само за контактите на семейството с британеца.

"Виждали сме ги да ходят цялото семейство на гости, не сме предполагали, че може да става въпрос за това", разказа учителката Татяна Пенчева.

Въпреки това се оказва, че в селото са се носили слухове за отношенията между децата с възрастния англичанин.

Местните обаче са категорични, че децата не изглеждали стресирани и те дори не предполагали, че може да се случва нещо нередно.

Кметът на Стамболово пък се зарече в бъдеще да бъде по-бдителен към слуховете.

В момента децата са настанени в дом за деца, лишени от родителски грижи. Те са спокойни и с тях продължава да се работи, заяви пред bTV Даниела Кичева, експерт в Дирекция "Закрила на детето".

Ако обвиненията срещу родителите се докажат, те ще бъдат лишени от родителски права.