Главна прокуратура обича да се самосезира от публикации, та е вкарана в черен пиар. Това обяви в предаването „Тази сутрин” екоактивиста Тома Белев по повод проверката на прокуратурата как се изразходват средства по европейски проекти след публикации във вестник „Труд”.

Една от проверките е по повод публикация във вестника как еколози са получили половин милион лева за 60 лалугери. За цената на лалугерите, костенурките и лешоядите

Ако прокуратурата има доказателства, да ги представи, призова Белев. Той дори обмисля да заведе дело срещу Главна прокуратура за участие в клеветническа кампания.

По думите му проблемът в България са „кючек медиите”, в които се пише анонимно.

Тома Белев е категоричен, че няма договори по европейски проекти. Той попита как може да се върти бизнес с 4.5 млн. лв., колкото са получили зелените организации по оперативна програма „Околна среда” за 9 години - по около 500 хил. лв. на година. Това е по-малко от личните кредити на г-н Блъсков, коментира още екоактивиста.

Собственикът и главен редактор на вестник „Труд” Петьо Блъсков обяви, че зад благородното деяние за опазване на околната среда се вихри бизнес.

„Труд показа жълтите ви гащи и вие сте в истерия”, обърна се той към Тома Белев. Репортер на Блъсков му казал относно проектите на екоорганизациите, че „не може да им хване края, защото са се оплели като свински черва”.

Целия разговор може да чуете във видеото: