Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов най-накрая се е научил да работи като правителство на малцинството – работи с тези, които искат да работят с него. На Реформаторския блок той дава толкова свобода, колкото те могат да поемат, както навремето направи Борис Елцин с регионите. Така главният редактор на сайта Club-Z Светлана Джамджиева коментира политическите сигнали на новия парламентарен сезон.

Тя призна, че има и конспиративен елемент в нейната теория, но пък много факти я потвърждават. Джамджиева даде за пример факта, че Борисов редовно обявява, че подкрепя своите министри – Петър Москов, Христо Иванов и др., но после парламентарната група на ГЕРБ отхвърля проектите им или част от тях.

Според зам.-главния редактор на вестник „24 часа” Борислав Зюмбюлев антикорупционния проектозакон на Меглена Кунева е опит да се покаже на света, че се борим с корупцията. Според него е утопия, че един добър закон ще оправи нещата. И сега има закони, но има само двама депутати, един кмет и един прокурор - общо четирима, в затвора, даде пример зам.-главният редактор на „24 часа”.

Джамджиева и Зюмбюлев коментираха и новия сайт на бившата зам.-главна редакторка на закрития вестник „Преса” Валерия Велева и обявения ценоразпис в този сайт за „рекламни анализи и коментари” и „рекламен очерк”.

Целия разговор може да чуете тук: