„Безпокои ме, че буквите (на избраното лого за българското председателство на Съвета на Европейския – бел. ред.) са – значи ние сме наполовина, нещо не е в ред”. Това сподели скулпторът Ставри Калинов в студиото на „Тази сутрин”.

„Ние сме цели, ние сме истински, колкото и малка държава да сме. (...) Това, че буквите са наполовина, все едно ни подсказва да внимаваме – ние сме 50% истина”, заяви още той.

Вчера страната ни избра логото, което ще бъде използвано по време на 6-месечното българско председателство на Съвета на ЕС. Измежду 175 предложения журито реши, че най-подходящо е това на Тодор Ангелиев.

„Ако съм аз художникът, щях да постъпя по друг начин”, заяви още Калинов и обясни, че според него логото не е достатъчно „артистично”.

 

„Основното нещо, което търсехме, беше то да изразява българското и ценностите на ЕС”, коментира директорът на Дипломатическия институт Таня Михайлова, която беше и сред членовете на журито. Според нея избраното лого е „достатъчно приложимо” и универсално.

Михайлова отбеляза и че новината, че вече имаме лого е добра, защото това ще предизвика по-активна дискусия за българското председателство на Съвета на ЕС.