Тази събота и неделя участници от „Мастършеф” ще се включат във феситвала „София диша”.
Едно от основните неща, които кулинарите ще приготвят, са интересни сандвичи и картофки с „дишащ” сос, разкри Екатерина Цекова, която участваше в предаването.
Тя и други участници от „Мастършеф” ще готвят в специална кухня на колела.
Фестивалът ще бъде в две издания и ще се проведе в два уикенда, а не само неделите, както досега.
Тази година ще има зони за творчество и спорт, концерт на сцена, видео павилион, където ще се излъчват късометражни филми, изложби и базар, обясни творческият директор на фестивала Стоян Николов – Зиков.
Ще има и специално обособената детска зона, където малките не само ще творят, но дори ще могат да се занимават с информационни технологии.
Новото тази година е създаването и на зона „България”, където ще бъде представена автентичната българска култура.
Има доста изненади, които ще се случат по време на събитието, а менюто ще бъде наистина атрактивно, обещаха участниците от „Мастършеф”.
Фестивалът ще се проведе тази събота от 16 ч. до 22 ч. и в неделя – от 10 ч. до 22 ч.