Забраната почетният председател на ДПС Ахмед Доган да влиза в Турция е ответен удар на турските власти за действията на Доган срещу Лютви Местан (в края на миналата година Местан беше свален от поста лидер на ДПС и изгонен от партията). Това обяви в предаването „Тази сутрин” проф. Людмил Георгиев, бивш съветник на Доган. Той уточни, че не се е чувал с почетния председател на ДПС от шест години и половина.

Проф. Георгиев смята, че Доган е вкаран в черния списък на турските служби и това е поредната заплаха за живота му. Професорът е убеден, че и зад атаката на Октай Енимехмедов срещу председателя на ДПС стои Турция.

Според него пришиването на Доган към Делян Пеевски (за Пеевски също има забрана да влиза в Турция) е опит да се омаловажи това, което е направил в края на миналата година Доган – прекъсване на възможността сегашното ръководство на Турция да влияе на политическите процеси в България. По думите му Реджеп Ердоган и Ахмет Давутоглу нарушават в момента всички принципи на Кемалийска Турция.

Ердоган е изпаднал в тиха лудост, да не кажа тотална истерия, и прави грешка след грешка, включително с обстрелването на кюрдите, коментира още проф. Людмил Георгиев. Относно заплахите на турския президент да залее Европа с мигранти той коментира, че Европа е допуснала един почти ненормален човек да я държи на каишка.

За новата партия на Лютви Местан – ДОСТ, проф. Георгиев обяви, че това е отчаян опит на един нарцис да остане на политическата сцена.