„От години след пътни инциденти се раздават шамари, но някой реши, че това е голяма новина”, каза адвокат Павел Чернев, защитник на Симеон Христов, един от участниците в боя на „Черни връх”.

Чернев допълни, че подобни случаи не са нормални. „Побоищата по пътищата са престъпления, излизането от колата след ПТП е хулиганство”, поясни адвокатът.

Симеон Христов, клиент на Павел Чернев
Снимка: btvnovinite.bg

„Това не е поредният случай с онези типове, които обикалят мотивирани да бият други хора”, смята адвокатът. „Инцидентът е предизвикал много сериозна травма на съпругата на Симеон Христов и това е провокирало последвалото насилие”, категоричен е Чернев. По думите му съпругата на Христов е с тежка травма на едната ръка, със счупвания на две места и й предстои операция.

Симеон до този момент ми призна само, че е изпаднал в тежък афект от състоянието на жена му”, каза Чернев.

Адвокатът определи Симеон Христов като много тих, сериозен човек и негов приятел. На въпрос дали Христов е криминално проявен, Чернев каза: „Има едно дело от 2004 година, но беше признат за невинен, делото беше за средни телесни повреди”.

Да не го нарочват за някаква мутра бияч. Аз познавам този уличен бияч от много години, знам какъв човек е”, категоричен е Чернев.

„На видеоклиповете и снимки разпознавам едно лице като основен деец – огромен мъж с кожено яке и завидни умения по бойни изкуства”, допълни адвокатът. По думите му Симеон Христов също е „специалист по бойни изкуства”, но не е огромен мъж с кожено яке.

„Нека свидетели, които са заснели и са видяли случая, да дадат свидетелски показания в четвърто районно в София”, каза още той. По думите на Чернев най-важното е да се изяснят всички версии, но подчерта, че това е битов инцидент, случил се на обикновен човек.