Турция е страната, която е най-виновна за кризата с бежанците, защото въоръжава бунтовници и ги изпраща да се бият със законното правителство в Сирия. Това обяви в предаването „Тази сутрин” Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт.

Той смята също, че южната ни съседка нарочно пуска корабите с бежанци към бреговете на Гърция.

По повод споразумението, което Европейският съюз е на път да сключи с Турция Каракачанов обяви, че ЕС е изгубил моралния си облик. Депутатът смята също, че Евросъюзът има голяма вина за кризата в Близкия Изотк през последните 10 години, защото воюва със светски правителства. За пример той даде Либия.

„Хайде по-добре да дадем тези 6 млрд. евро на Сирия и Либия, за да се възстановят", предложи Каракачанов по повод помощта, която ЕС се готви да даде на Турция за справяне с бежанската криза.

Депутатът от ПФ определи като цинизъм идеята Турция да приема нелегални имигранти и да изпраща в Европа сирийски бежанци. Неговата прогноза е, че Анкара ще изпраща сирийски кюрди, за да се „изчисти от кюрдските елементи”.

Лидерът на ВМРО припомни, че преди три години са го обвинявали в популизъм, когато е настоявал за ограда по границата. Според него е добре, че най-накрая сме изпратили и армията, защото каналджиите се информират през интернет, че добре пазим границата си и няма да смеят да рискуват да я преминават нелегално с имигранти.

Относно това, което е направил Динко от Ямбол депутатът посъветва критиците му да отидат да поживеят малко близо до границата. Един мъж е задържал сам 11 души, това преди години се награждаваше, коментира още Каракачанов.

Относно предложението на ПФ парламентът да осъди геноцида над българите по време на турското робство депутатът прогнозира, че такава комисия няма да има, защото няма политическа воля. Според него трябва да бъде обявено, че е имало геноцид над българите в Османската империя, за да „знаят онези мушмороци в министерството на образованието какво да пишат в учебниците”.