Варненци знаят, че не приключих това, с което влязох в мандата си. Ще ме подкрепят различни политически сили и варненци. Това каза Кирил Йорданов, който отново влиза в битката за града, в предаването „Тази сутрин”.

Кирил Йорданов подаде оставка през 2013 година, след като Пламен Горанов се самозапали по време на варненските протести за цената на тока. Йорданов управляваше морската столица близо 14 години с подкрепата на няколко различни партии, последната от които – ГЕРБ. Сега – отново влиза в битката за кмет на града.

По думите на бившия кмет през 2013 година е организиран преврат за свалянето му от кметското място. „Хиляди варненци излязоха на улицата. На фона на тези протести се появи една група от 200 души, които настойчиво започнаха да внасят елемента с искането на мояста оставка”, коментира Йорданов ситуацията тогава.

Според него превратът е извършен от негови политически опоненти, които „разбраха, че по пътя на демокрацията не могат да ме премахнат от длъжността кмет на Варна”.

„През цялото време моето име значеше толкова много за варненци и всички бяха склонни да ми окажат своята подкрепа”, допълни още той. Според Йорданов е логично, че ГЕРБ са оттеглили подкрепата си от него по време на протестите през 2013 година. „Тогава потърсих своята правда по съдебен ред”, допълни още Кирил Йорданов. По думите му Николай Бареков се е извинил по съдебен ред за опетненото му име.

„Винаги съм печелил изборите по един категоричен начин, ще ме подкрепят политически сили и варненци”, каза Кирил Йорданов по повод предстоящия местен вот.